DE EXTERNE VOORZITTER

Lastige bespreking? Besluiten stroperig?
Samenwerking moeizaam?

De Externe Voorzitter versterkt samenwerking & besluit

Voorzitten

Voorzitten

Onafhankelijk en onpartijdig voorzitterschap voor een ontspannen en resultaatgerichte bijeenkomst.

Zelfevaluatie

Begeleiding van- en zelfevaluatie op het duurzaam verbeteren van de Raad van Toezicht, Raad van Commissarissen en overige besturen.

Conflictbemiddeling

Onafhankelijke en toch persoonlijke gespreksleiding om tot de oplossing te komen van een situatie.

Wat zeggen klanten over De Externe Voorzitter…

Open, enthousiast, geïnteresseerd,op zoek naar de werkelijke vraag en oplossing, laat zich niet om de tuin leiden, is door de combinatie van echte interesse/nieuwsgierigheid in staat om snel tot de kern door te dringen, stoorzenders en afleiders te ontwijken/onschadelijk te maken en de persoon of menigte op de goede koers te zetten.

Ron Oudeman

Directeur, K_Dekker BV

Als mede-opdrachtgever heb ik prima ervaringen met Nathalie. Nathalie heeft een dag voorbereid en geleid die in het teken stond van de ambitie om met meerdere partijen een complex project succesvol te realiseren. Nathalie voelt goed aan wat er besproken moet worden en laat het geplande even los als dat nodig is. Met haar open houding en het vermogen om ‘veilig’ door te vragen, is het gelukt om de partijen te richten en zijn er goede afspraken gemaakt die helpen bij het samen verrichten.

Jan Derks

Adviseur Directie Projecten, Prorail

De Externe Voorzitter heeft parate kennis, is empathisch, speelt makkelijk op zaken in en weet alles in goede banen te leiden. Zij is inspirerend en heeft een energieke en positieve uitstraling. Afspraak is bij haar afspraak.

Myra Waegemakers

HR Manager Van der Tol Groep, Van der Tol Groep BV

Dankzij de levendige en persoonlijke begeleiding door Nathalie van onze jaarlijkse RvT evaluatie was het een feest en leverde het ook nieuwe gezichtspunten waar we weer een jaar mee vooruit kunnen.

Joger de Jong

Verenigingssecretaris, Zorgscala

Ik heb De Externe Voorzitter meegemaakt tijdens het leiden van een zelfevaluatie van onze RvC. Zij deed dit op buitengewoon kundige en professionele wijze. Zij krijgt de groep echt aan het praten waarbij de gevoelens van alle deelnemers boven water komen. Dit lukt haar niet alleen vanwege haar kennis en kunde maar ook vanwege haar humor en oprechte interesse in mensen.

Gerrold Hop

Lid RvC woningbouwvereniging, Directeur Rexcom

Nathalie heeft deze dagen zo positief, professioneel en constructief ingevuld dat beide projectteams hier met een goed gevoel aan terug denken en er een stevige basis is gelegd voor een langdurige vruchtbare samenwerking.

Ruud van der Pol

Lid RvC woningbouwvereniging, Bedrijfsleider Van Gelder

Trainingen

Breng jezelf een stap verder in samenwerking. Leer actuele theorieën over conflicten. Hoe om te gaan met gedoe en ken de impact van de binnenwereld op samenwerken. Bekijk de trainingen

Het boek ‘De Nieuwe Voorzitter’

De wereld verandert. De organisatie ook. Door toename van complexiteit en snelheid wordt samenwerken anders. Deelnemers willen gehoord en gezien worden. En zelf bijdragen. Er zijn nieuwe vaardigheden nodig voor de voorzitter. Bestel het boek hier.

De Externe Voorzitters

Onze werkwijze is persoonlijk en onconventioneel. Met De Externe Voorzitter streven we naar duurzame, hechte werkrelaties. Want als er hechtheid is, dan is er meer ontspanning en komt samenwerking en besluit beter op gang. Over ons

Publicaties

Lui-st-eren

In trainingprogramma’s over samenwerken en communicatie komt het neer op goed luisteren. Door te luisteren komt er meer begrip en inzicht. ‘Ik luister toch?’, denk je dan. Dan blijkt er nog een hele wereld achter dat luisteren te zitten. Als je dat hoort, dan vraag je je af, ‘kan dat in mijn hectische werk, is dat wel realistisch?

The State of Conflict*

The state of Conflict. Onrust en ongenoegen in de samenleving. Wie zijn deze mensen en wat beweegt ze. Wat kan het antwoord zijn?

2021: reflecties en ontwikkelingen

2021: leven met corona is feit gebleken. Buzz-woord: aanname, verbinding. En, schaarste personeel. Hausse op informeel. Ook we hebben elkaar nodig!

Share This